Látogató számláló

0
1
2
2
6
6
7

Számlázó partnerünk

Számlázz.hu

Függőágyak

A függőágy fekvőhely, amely textilből vagy hálóból készül, két szilárd pont közé feszítik ki, és aludni vagy pihenni lehet benne. Vannak függőszékek is, melyekben ülő helyzetben helyezkedhet el az ember. Előnye, hogy kis helyet foglal, és rendkívül kényelmes.

A függőágyakat Dél-Amerikában vagy a Karib-szigeteken találták fel a Kolumbusz előtti időkben. Indián nyelven hamaca a neve (ebből ered angol neve, a hammock). Kolumbusz volt az első európai (óvilági) ember, aki függőágyat látott. Több trópusi vidéken is elterjedt a 16. századtól kezdődően az európaiak közreműködésével, és hajókon is használják, mert lengése követi a hajó mozgását, ezért kicsi az esélye, hogy a benne alvó a földre esik. A Yucatán-félszigeten minden otthonban megtalálható, bár nem ők találták fel, és körülbelül kétszáz évvel a spanyol hódítás előtt érkeztek meg a területre.

Egy jól használható függőágy ívelt, mély, jóval szélesebb és a két vége nincs rúddal összefogva.
Bár első ránézésre sokan úgy gondolják, az alvó könnyen kieshet a függőágyból, a valóságban amikor az ember ránehezedik, a függőágy szélei körésimulnak, mint egy selyemgubó, és így nem esik ki belőle olyan könnyen.

Tovább